Enorm veel kredietverstrekkers adverteren vandaag de dag met lage rentes. De rente is dan bijvoorbeeld 2% lager dan bij een bank. kredietverstrekkers ‘vergeten’ echter vaak te vermelden dat de genoemde rente een actierente is. Deze startrente geldt in veel gevallen dan tevens voor slechts één of twee maanden, daarna betaal je een hogere rente. Het hoeft in werkelijkheid dus niet altijd voordelig te zijn om ‘goedkoop’ te lenen.

Dingen waar je op moet letten bij een lening
Dit is de reden waarom je goed moet letten op een aantal zaken. De maandelijkse aflossing en looptijd is er hier één van. Een lage rente tegen een langere looptijd hoeft niet perse voordeliger te zijn dan een hogere rente met een kortere looptijd. Een lage rente kan dan wel leuk zijn, maar vergeet niet om deze af te zetten tegen de looptijd van het krediet. Bij goedkope kredieten is in veel gevallen tevens een (extra) verzekering onderdeel van het krediet. Het betreft in de meeste gevallen een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Voor deze verzekering betaal je extra bovenop de rente van het krediet. Bij veel goedkope kredieten kan een dergelijke extra verzekering als verplicht gelden.

Een lage rente betekent niet altijd dat het goedkoop is
Veel kredietverstrekkers van kredieten adverteren zoals gezegd met lage rentes. In vele gevallen blijkt het slechts om een actierente te gaan die later een variabele rente blijkt te zijn waardoor je na verloop van tijd een hogere rente zult betalen, dan waarmee geadverteerd werd. Vele kredietverstrekkers adverteren tevens met een speciale aanbieding, of beter gezegd; lokkertjes.
Zo kun je bijvoorbeeld gratis cadeaus ontvangen, zoals een camera of koffiezetapparaat, die achteraf helemaal niet gratis blijken te zijn. Een kredietverstrekker kan het cadeau terugverdienen door een hogere rente, afsluitprovisie of overlijdensrisicodekking voor de lening te rekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *