Hoeveel u kunt geld lenen hangt van een aantal prominente factoren af waar u goed op moet letten. Om te beginnen moet u de maandelijkse aflossing kunnen betalen en tevens in de toekomst kunnen blijven betalen. De periode waarin u een lening moet terugbetalen (looptijd) is in de meeste gevallen langer dan een jaar. Kredietverstrekkers kijken om deze reden bijvoorbeeld naar uw leeftijd en dienstverband voordat zij een lening goedkeuren. Het is voor hen een risico als zij een lening aanbieden aan iemand die slechts parttime werkt of geen vast dienstverband heeft. Tevens voor u is het afsluiten van een grote lening in deze situatie niet verstandig.

Terugbetaling met rente
Het is vaak verleidelijk een lening aan te gaan zonder u af te vragen wat verstandig is. U moet een lening echter altijd onder alle omstandigheden terugbetalen mét rente. Het is om deze reden van belang van tevoren naast elkaar te zetten hoeveel u kunt geld lenen zonder in de schulden te komen of ander financiële problemen krijgt.

Hoeveel kan ik missen?
De kans is groot dat u de lening niet terug kunt betalen met uw huidige salaris of dat u in de toekomst geen jaarinkomen meer heeft om de maandelijkse aflossing te kunnen doen. U krijgt dan te maken met hoge boetes voor uw betalingsachterstanden. Het is om deze reden verstandig uw iedere maand inkomen en uitgaven goed op een rijtje te zetten om te vaststellen hoeveel u iedere maand aan een lening kwijt kunt zijn. Daarbij moet u rekening houden met onverwachte uitgaven, zoals een kapotte wasmachine of tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *