Als u iedere maand netjes de rente en aflossing betaald zult u niet in betalingsproblemen komen. Het kan echter voorkomen dat u niet meer in staat bent om de betaling iedere maand te voldoen. U kunt buiten uw schuld om arbeidsongeschikt raken of werkloos worden. Het zal dan moeilijk worden om toch iedere maand de betaling over te maken naar de kredietverstrekker.

Wat te doen met betalingsproblemen?
Bent u niet meer in staat om tijdig de betalingen te voldoen? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de kredietverstrekker. Deel dit schriftelijk mee. Laat in de brief weten wat de situatie is, hoe het gebeurt is en waardoor u niet meer in staat bent om te betalen. Door zo vroeg mogelijk de kredietverstrekker in te lichten kunt u verdere problemen voorkomen.

De kredietverstrekker kan anders een deurwaarder inschakelen of een incassobureau. U kunt in overleg met de kredietverstrekker een betalingsregeling overeenkomen. Hier hebben beide partijen baat bij. U wilt zelf natuurlijk geen extra kosten overhouden aan de lening en dit geldt ook voor de kredietverstrekker. De kredietverstrekker wil zo snel mogelijk het geld terug. Als dit in overleg gebeurt waarbij u zich aan bepaalde afspraken houdt dan werkt de kredietverstrekker graag mee. Het is ook verstandig om contact op te nemen met een schuldhulpverlening bureau. Deze kunnen u helpen om de lening zo snel mogelijk af te lossen.