Een rentekrediet is niet bij iedereen bekend maar toch een populaire leenvorm. Het lijkt in feite veel op een doorlopend krediet maar u betaalt geen aflossing voor een bepaalde periode. Na de persoonlijke lening en het doorlopend krediet is het de meest gekozen leenvorm die er bestaat. Doordat er voor een bepaalde periode niet afgelost hoeft te worden wordt het vaak gebruikt door mensen die verwachten in een aantal jaar een grote som geld te ontvangen.

Waar wordt een rentekrediet voor gebruikt?
Het rentekrediet wordt meestal gebruikt voor dezelfde doeleinden als een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Een auto, boot of verbouwing. Het kan allemaal met een rentekrediet. U wilt eindelijk eens die reis rond de wereld maken? Met een rentekrediet is ook dat mogelijk.

Wat kenmerkt een rentekrediet?
Er wordt meestal gekozen voor een rentekrediet doordat de maandlasten in het begin laag zijn. Er wordt niets afgelost waardoor er allemaal maar rente betaalt wordt. De aflossingsvrije periode bij een rentekrediet wordt meestal op vijf jaar gesteld. Na vijf jaar moet u dan voor de eerste keer aflossen op het krediet. Als u verwacht dat u over vijf jaar een erfenis ontvangt dan kunt u nu al genieten van het geld door een rentekrediet af te sluiten. U betaalt dan geen aflossing en u kunt het krediet aflossen wanneer u de erfenis ontvangt.

Offerte aanvragen
Een rentekrediet heeft vele voordelen. Is het rentekrediet uw keuze? Dan kunt u direct een rentekrediet afsluiten.