Een doorlopend krediet is misschien wel de bekendste vorm van een lening. Op de reclames op tv adverteert men ook vaak met het doorlopend krediet, aangezien deze de laatste rente heeft. Samen met de persoonlijke lening is het de bekendste leenvorm die er bestaat. Een persoonlijke lening is populair onder veel mensen omdat het in allerlei vormen tevoorschijn komt. De kredietlimiet op een betaalrekening en het krediet bij een postorderbedrijf zijn bijvoorbeeld allebei vormen van een doorlopend krediet.

Waar wordt een doorlopend krediet voor gebruikt?
Het doel van het doorlopend krediet is meestal een afbetaling van een product of extra budget voor als u iets wilt doen waarvan u nog niet weet wat het totaal gaat kosten. Een wereldreis is een goed voorbeeld van waar een doorlopend krediet wordt gebruikt.

Wat kenmerkt een doorlopend krediet?
Een doorlopend krediet kenmerkt zich door haar flexibiliteit. U kunt meestal geld opnemen, storten en weer opnemen tot de kredietlimiet. De kredietlimiet is de max wat u kunt lenen. U moet natuurlijk niet meer lenen dan u kunt missen. Daar wordt met de kredietlimiet rekening mee gehouden.

Offerte aanvragen
Een doorlopend krediet heeft vele voordelen. Is het doorlopend krediet uw keuze? Dan kunt u direct een doorlopend krediet afsluiten.