Bij een aflossingsvrije lening hoeft er gedurende de looptijd niet afgelost te worden. Doordat u geen maandelijkse aflossing maakt wordt ook de maandlast een stuk lager. Het kan dan ook een goede oplossing zijn voor als u plotseling veel geld nodig hebt en dat niet klaar heeft liggen. Dat is volkomen normaal. Niet iedereen heeft immers veel spaargeld voor onvoorziene zaken.

Het aflossen van de aflossingsvrije lening
Hoewel de naam anders doet klinken moet er bij een aflossingsvrije lening wel afgelost worden. Niet meteen vanaf het begin maar ooit moet de lening afbetaald worden. Het voordeel van de lening is dat u in het begin geen aflossing betaald. Als u bijvoorbeeld op een later moment een groot bedrag ontvangt waarmee u de lening kunt afbetalen dan kunt u op dit moment al hiervan profiteren.

De rente lasten
Het voordeel van een aflossingsvrije lening is dat de maandlasten in het begin laag zijn omdat u alleen maar rente betaalt en geen aflossing. De maandlasten zijn in tegenstelling tot andere leenvormen daardoor stukken lager. Bij een andere leningsoort betaalt u immers ook aflossing dat bovenop de rente komt waardoor de maandlast hoger wordt. Een aflossingsvrije lening heeft dan ook de laagste maandlasten van alle commerciele leenvormen.

Offerte aanvragen
Een aflossingsvrije lening heeft vele voordelen. Is de aflossingsvrije lening uw keuze? Dan kunt u direct een aflossingsvrije lening afsluiten.