U kunt hierboven met de rekenmodule uw lening berekenen. Let er wel op dat de berekening slechts een toenadering is zodat u ongeveer een idee hebt hoeveel u kunt lenen. Als u precies wilt weten hoeveel u kunt lenen dan zult u een offerte aan moeten vragen. Dat is gratis en vrijblijvend. U weet dan wel exact hoeveel u kunt lenen.

Maximale lening bepalen
Het maximale leenbedrag is tevens afhankelijk van de type lening die u af wilt sluiten. Daaraan verbonden zijn verschillende aflossingsbedragen, verschillende rentes (variabel of vast) en verschillende voorwaarden. Niet elke maximale lening is hierdoor in elke situatie verstandig. Tevens kan het voorkomen dat het kredietberekening niet overeenkomt met het werkelijke bedrag dat u kunt lenen. Bij het aanvragen van een lening moet u meer gegevens invullen waardoor het maximale leenbedrag of het aflossingsbedrag beïnvloed kan worden.

Een kredietverstrekker stelt vaak strengere voorwaarden als u geen bijvoorbeeld geen vast dienstverband heeft. Bereken niet alleen de maximale lening, maar vraag tevens lening offertes aan en vergelijk deze op overeenkomst en voorwaarden. Om grote problemen te voor komen kan het vaak slimmer zijn om te geld lenen op basis van één salaris en niet op basis van twee. Hierdoor komt u minder snel in de problemen als één salaris binnen het huishouden mocht wegvallen. Voor maximale zekerheid kunt u altijd de speciale NIBUD risicometer test doen. Deze test is bedoeld voor verantwoord geld lenen zonder schulden.