Het is niet op elke leeftijd mogelijk geld te lenen. Dat is ook wel logisch. Minderjarigen bijvoorbeeld hebben nog niet veel kennis van geld lenen waardoor het niet verantwoord is. Daarnaast kan men dan nog niet verantwoordelijk worden gesteld om de lening terug te betalen. Daarom is de minimale leeftijd om een lening af te sluiten vastgesteld op 18 jaar. Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan een lening afsluiten.

Lenen op latere leeftijd
Een lening heeft een bepaalde looptijd. Als men ouder wordt is de kans groter dat men eerder komt te overlijden. De lening moet echter wel afgelost worden. Daarom is er ook een maximale leeftijd vastgesteld om een lening af te sluiten. De maximale leeftijd om geld te lenen ligt doorgaans op 68 jaar. Op deze leeftijd is het nog mogelijk om een kortlopende lening af te sluiten, meestal niet langer dan vier jaar. Er zijn echter uitzonderingen op de maximale leeftijd.

Online geld lenen
Het afsluiten van een lening hoeft vandaag de dag niet meer fysiek bij een bank of financiële adviseur te gebeuren. Geld lenen kan tevens vrij gemakkelijk online via de websites van banken en kredietverstrekkers. Via het internet en vergelijkingswebsites kunt u snel verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken op de mogelijkheden voor een lening en de kosten van het lenen. daaropvolgend kunt u meteen online lening offertes aanvragen en ontvangen. Tevens de lening daadwerkelijk afsluiten kan eenvoudig via het internet.