Als u een krediet wilt afsluiten dan kunt u ervoor kiezen om ook een verzekering te nemen. De verzekering is ervoor om te garanderen dat de lening wordt afgelost. Als u zelf niet meer in staat bent om de lening af te lossen dan neemt de verzekering het over. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Als u bijvoorbeeld werkloos raakt of arbeidsongeschikt kan ervoor zorgen dat u de betalingen voor de aflossing niet meer kunt voldoen.

Verplichte verzekering bij lening afsluiten
Er zijn kredietverstrekkers die geen geld verstrekken zonder dat er een verzekering bij wordt afgelosten. De kredietverstrekker loopt hierdoor veel minder risico. Over het algemeen wordt er zelfs winst gemaakt op deze verzekeringen. Als u geen verzekering wilt dan zult u een andere kredietverstrekker moeten zoeken die een verzekering niet verplicht stelt.

Wel of niet verzekeren?
Bij het gros van de geldverstrekkers hebt u zelf de keuze of u wel of niet een verzekering wilt voor de lening. U kunt zelf bepalen of u het risico wilt lopen. Het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt want de gevolgen van het niet nakomen van de aflossingen kan voor problemen zorgen. Er zitten nadelen aan de verzekering maar ook voordelen.