Het is logisch dat u een goedkope lening wilt die ook nog eens perfecte voorwaarden heeft. Helaas is dat niet altijd het geval. Een lage lening rente kan voordelig zijn maar ook bedriegelijk. Een lage lening rente is de rente waarmee men pronkt in reclames en advertenties. De lage lening rente hoeft echter niet te betekenen dat u goedkoop uit bent met de lening. Er zitten meestal voorwaarden aan verbonden die niet direct duidelijk zijn. Pas als u het contract voorgeschoteld krijgt staat het in de kleine lettertjes vermeld.

Instaprente of actierente
De lage lening rente is eigenlijk een actierente oftewel een instaprente. U wordt gelokt met de lage lening rente terwijl deze maar voor een korte periode geldig is. De rente wordt na deze periode verhoogd, soms zelfs veel hoger dan de rente die als normaal wordt beschouwd. Doordat de rente sterk stijgt na de actieperiode gaan de maandlasten snel omhoog.

Verplichte verzekering
De rente is in feite de inkomstenbron voor de geldverstrekker. Als de rente laag wordt aangeboden dan moet de kredietverstrekker de inkomsten ergens anders uit halen. Dat kan met een verplichte verzekering. De lage lening rente trekt u aan maar daarna blijkt dat u verplicht een verzekering moet afsluiten voor de lening. Hierdoor bent u alsnog duurder uit dan u van tevoren dacht.