Een kredietkaart wordt vaak gebruikt bij winkels. De kaart kan worden gebruikt om mee te betalen in de winkel. U hoeft het bedrag dan niet meteen te betalen maar het wordt van het saldo van de kaart gehaald. U moet het bedrag later terug betalen. In feite hebt u een kaart waar een krediet op zit, zoals dat ook vaak wordt gebruikt bij een betaalrekening.

Hoe wordt de kredietkaart terugbetaald?
De kredietkaart hoeft doorgaans niet direct terugbetaald te worden maar wel binnen een bepaalde periode. U kunt het krediet ineens aflossen of in termijnen, wat u zelf het liefst hebt. U kunt ook een kredietkaart hebben waarbij u kunt aflossen en daarna weer mee betalen tot de kredietlimiet is bereikt. Deze kredietlimiet spreekt u samen af met de winkel.

Hoe hoog is de rente van een kredietkaart?
De kredietkaart staat bekend om de hoge rente. In vergelijking met een doorlopend krediet of persoonlijke lening is de kredietkaart een stuk duurder. Vraag u van tevoren af of u de kredietkaart wel nodig hebt. Als u dan toch denkt het nodig te hebben sluit dan een doorlopend krediet af.

Offerte aanvragen
Een doorlopend krediet heeft vele voordelen. Is het doorlopend krediet uw keuze? Dan kunt u direct een doorlopend krediet afsluiten.