Een autokrediet wordt zoals de naam al aangeeft gebruikt voor de financiering van een auto. Dit kan meestal direct bij het autobedrijf waar u de auto koopt. U koopt met het autokrediet de auto waarna u het bedrag later terug betaald. U bent echter pas volledig eigenaar van de auto als u het volledige krediet hebt afgelost. Een autokrediet is een vorm van huurkoop.

Hoe wordt het autokrediet afbetaald?
Een autokrediet betaalt u in termijnen terug. Net zoals bij een doorlopend krediet bepaald u een vast bedrag per maand. Dit is de rente en aflossing samen. Anders dan bij een doorlopend krediet kunt u niet de afgeloste bedragen weer opnemen.

Wat gebeurt er bij niet afbetalen?
Als u niet op tijd voldoet aan de betalingen kan het autobedrijf de auto verkopen. Als de auto op dat moment minder waard is dan is er een restschuld waar u verantwoordelijk voor bent. De auto mag niet altijd verkocht worden. Als u meer dan 75 procent van de auto hebt afgelost dan mag het autobedrijf de auto niet meer verkopen. Als u liever direct eigenaar bent van de auto dan kunt u een persoonlijke lening aanvragen.

Offerte aanvragen
Een persoonlijke lening heeft vele voordelen. Is de persoonlijke lening uw keuze? Dan kunt u direct een persoonlijke lening afsluiten.