Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren. Er wordt niet alleen gekeken naar hoeveel uw bruto jaarinkomen is maar er wordt ook gekeken naar uw woonlasten. U moet bij het aanvragen van een offerte uw gegevens invullen waarmee de kredietverstrekker een beeld van uw financiële situatie wil krijgen. Aan de hand van deze gegevens kan men bepalen hoeveel u kunt lenen.

Waar kijkt de geldverstrekker naar?
Ten eerst kijkt men naar de verhouding tussen uw inkomen en woonlasten. Hiernaast wil men ook weten wat u aan andere leningen hebt openstaan. Misschien hebt u nog andere leningen lopen die nog niet afgelost zijn. Dit kan een gewone lening zijn maar ook een krediet bij een postorderbedrijf of roodstand op de betaalrekening bij uw bank.

De kredietverstrekker houdt ook rekening met de looptijd van de lening. Als de lening een korte looptijd heeft dan moet u de lening ook in deze periode kunnen aflossen. Hoe korter de looptijd, hoe minder u kunt lenen. Hiernaast is het doel van de lening van belang. U kunt geen 40.000 euro lenen voor een motor van 10.000 euro. Het bedrag dat u leent moet in overeenstemming zijn met het doel van de lening.

Hoe kan ik lening offertes vergelijken?
Na de aanvraag kunt u bij elke aanbieder online een krediet offerte aanvragen. U krijgt de krediet offerte meteen per e-mail toegestuurd. In de krediet offerte staat de aanbieding voor de lening en welke voorwaarden gelden. Door het online aanvragen van verschillende lening offertes kunt u de voorwaarden van de verschillende kredieten met elkaar vergelijken, waaronder rente, looptijd en maandelijkse aflossing. daaropvolgend sluit u de lening tevens online af.