Als de autodealer met een kredietverstrekker samenwerkt dan kunt u het beste een afspraak maken. Tijdens de afspraak kunt u uw mogelijkheden doornemen en tevens kijken of ze u het beste aanbod doen. Een krediet afsluiten is nu eenmaal snel geregeld maar staat u niet stil bij de lange termijn gevolgen. Meestal moet u jaren betalen voordat u weer van de lening af bent. Een lening afsluiten heeft dus altijd gevolgen voor de lange termijn. Dit hangt wel af van de hoogte van het bedrag. Leent u geld om een deel bij te betalen? Of leent u om de gehele auto te financieren. Hier zit qua kosten een verschil in. Denk hier goed over na.

Eigen financieringsregelingen van dealers
Er zijn tevens autodealers die eigen financieringen aanbieden. Het zijn doorgaans merkdealers die hun eigen programma voor financieringen hebben. Deze bieden ze meestal alleen eigen klanten aan. Of dit interessant is voor u moet u zelf bekijken. Meestal zijn de rentes hoger en is het niet zo interessant als het aanvragen van een financiering bij een bank.

Probeer emoties buitenwege te laten
Er komt nogal wat kijken bij een financiering en emoties komen daarbij vrij. Laat u hier niet door leiden. U kunt er later spijt van krijgen. Denk dus goed na over wat u wilt doen en wat u gaat doen met de lening. Dat is heel belangrijk. Denk goed na voordat u gaat een financiering aangaat voor een auto. Als u de lening aanvraagt zorg dan dat u over alle informatie beschikt die u nodig hebt.

Kijk tevens verder dan uw neus lang is. Vergelijk de verschillende aanbiedingen voordat u de knoop doorhakt. Een autodealer kan de auto vast wel vasthouden tot u de lening voor u tot u de lening rond heeft. Als u het geld niet hebt maar de auto wilt kopen dan werkt de verkoper normaal gesproken graag mee om u te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *