Een zelfstandig ondernemer kan net als ieder ander geld nodig hebben voor privé zaken. Doordat u een ondernemer bent kan het zijn dat u uw prive vermogen voornamelijk in het bedrijf hebt zitten. Dat is niet meer dan normaal. Zo kan het zijn dat u geld nodig hebt voor een aankoop maar het niet direct ter beschikking hebt. Een krediet aanvragen voor privé doeleinden is ook als zelfstandig ondernemer mogelijk.

Zijn er andere voorwaarden?
Doordat u niet een vast jaarsalaris hebt is het lastiger om te bepalen hoeveel en of u kunt lenen. Uw inkomsten zijn wisselend per jaar zonder een garantie op een bepaald inkomen. U zult dit aan moeten tonen met jaaroverzichten van de winst van uw onderneming. Op deze manier heeft de kredietverstrekker een beeld van uw inkomsten over meerdere jaren.

De kredietverstrekker zal aan de hand van de overzichten een risicoprofiel maken. Men kijkt naar hoeveel u in de afgelopen jaren gemiddeld hebt verdiend met uw onderneming. Om in aanmerking te komen voor een lening moet u minimaal drie jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt hebben. Dit moet u kunnen aantonen met de jaaroverzichten. Als u korter dan drie jaar als zelfstandig ondernemer werkt dan is een lening veelal niet mogelijk.