Een kredietverstrekker verstrekt kredieten aan consumenten. Kredietverstrekkers moeten hierbij tevens voorkomen dat je meer geld leent dan je kunt terugbetalen. om deze redenzijn ze verplicht om jou informatie te geven over de voorwaarden van lenen.

Het aanvragen bij een lening aanbieder
Als je een lening wil aanvragen kom je uiteindelijk terecht bij de lening aanbieder. Dat is de aanbieder van de kredieten waar jij je geld van krijgt. De kredietverstrekker mag alleen geld uitlenen als hij een vergunning heeft. Dit staat voorgeschreven in de Wet financieel toezicht, afgekort de Wft. Je kunt zelf controleren of een kredietverstrekker over deze vergunning beschikt.

Een lening aanvragen bij de bank
Naast het geld lenen van geld bij een kredietverstrekker kun je natuurlijk tevens geld lenen bij banken, maar deze gebruiken vaak een hoger rentepercentage. De banken werken tevens vaak met tussenpersonen, zoals autogarages. Neem je een lening bij het autobedrijf? Dan loopt de lening waarschijnlijk via een bank en is het autobedrijf de intermediair.

Verstrekkers van kredieten
Voordat je een lening afsluit is het verstandig dat je verschillende kredietverstrekkers van kredieten met elkaar vergelijkt. Zo kun je de rentes vergelijken maar tevens de voorwaarden. Zorg dat je tijd krijgt om erover na te denken en neem geen overhaaste beslissingen.

De prospectus van een lening
In de prospectus staan de voornaamste voorwaarden van de lening. Zorg dat je deze volledig doorneemt en als je iets niet begrijpt vraag het dan aan de aanbieder van de lening. Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Denk er dan nog maar eens goed over na of een lening wel iets voor je is.

Offertes opvragen bij verschillende kredietverstrekkers
Als je weet bij welke kredietverstrekkers je een offerte aan wil vragen vraag dan bij alle kredietverstrekkers een offerte aan. Dit is gratis en vrijblijvend. Je hebt pas een lening afgesloten als je een handtekening hebt gezet. Lees deze offertes goed door en vergelijk de voorwaarden. In de offertes staan de voornaamste voorwaarden van elke lening op een rij zodat je uitstekend kunt vergelijken.

– De effectieve rente
– Hoeveel de lening is
– Hoe je de lening terugbetaalt
– De naam van de aanbieder