Als u een lening aanvraagt dan wil de kredietverstrekker dat u enkele documenten opstuurt. Met deze documenten heeft men de gegevens die men nodig heeft om u een lening te verstrekken. U moet de volgende documenten toesturen bij een kredietaanvraag:

  • Recente loonstrook
  • Recente bankafschrift met uw rekeningnummer erop
  • Kopie van een legitimatiebewijs

Als u een lening aanvraagt als zelfstandige dan heeft men aanvullende documenten nodig. De kredietverstrekker wil weten of u een regelmatig inkomen hebt. Daarvoor moet u documenten sturen waarop uw jaarinkomen van de afgelopen op zichtbaar is.

Wat zijn de mogelijkheden van een lening?
Door het doen van een aanvraag kunt u zien wat voor u de mogelijkheden zijn voor het aangaan van een lening. De volgende stap is het aanvragen van lening offertes voor de verschillende kredieten. Aan de hand van een lening offerte kunt u exact zien wat de kosten zullen zijn voor elke lening. In een lening offerte doet de kredietverstrekker u een aanbod wat betreft rente, looptijd, maandelijkse aflossing en specifieke voorwaarden van het krediet. Deze gegevens, die vermeld moeten zijn, verschillen behoorlijk per kredietverstrekker en lening type.