Wanneer je van plan bent om een woning te kopen dan is dit vrijwel niet te doen zonder een hypotheek. Het kost veel geld om een woning te kopen en bijna niemand heeft het geld gespaard dat nodig is om een woning te financieren. Het lenen van geld voor de aanschaf van een woning wordt hypotheek genoemd. Deze hypotheek sluit je af voor een langere periode, waarbij je iedere maand de afbetaling en hypotheekrente moet afdragen. De periode voor het afsluiten van een hypotheek ligt meestal op 30 jaar. Het afsluiten van een hypotheek is meestal de grootste financiële beslissing in je leven. Het is dus van belang dat je erg goed voorbereid bent. Op deze website kun je veel informatie vinden over de hypotheek.

Door de bomen het bos niet meer zien
Mocht het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer kunt zijn, dan is het prima dat je op deze site terecht bent gekomen. Je kunt hier namelijk ontzettend veel algemene informatie over hypotheken vinden alsmede informatie over de verschillende typen hypotheken. Een hypotheek is een lening die je neemt waarbij vaak een woning als onderpand. Hieronder kun je een meer officiële definitie vinden van de hypotheek.

Overwaarde hypotheek
De woningenprijzen zijn de afgelopen tien jaar ontzettend snel gestegen, waardoor heel veel personen op dit moment een overwaarde hebben. Dat houdt in dat de waarde van je huis meer waard is dan de hypotheek. Bij het verkopen van de woning moet je de hypotheek helemaal kunnen terugbetalen en vervolgens hou je zelfs nog geld over. Dit wordt de overwaarde genoemd.
Deze overwaarde is op verschillende manieren te gebruiken:

  • De overwaarde valt te gebruiken bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het is mogelijk om de bestaande hypotheek te verhogen;
  • Het is mogelijk om de overwaarde te gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning.