Als u om de één of andere reden geen geld wilt lenen met bkr toetsing dan kunt u niet op veel plaatsen terecht. Haast elke commerciële kredietverstrekker zal uw gegevens toetsen bij het BKR. Er zijn weliswaar kredietverstrekkers die geen gebruik maken van een toetsing bij het BKR. U betaalt dan wel meer rente aangezien de kredietverstrekker minder informatie over u heeft. Het risico van het verstrekken van het krediet wordt hierdoor groter.

Geld lenen met BKR registratie
De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Elke partij die zich heeft aangesloten bij het BKR is verplicht om betalingsgegevens door te geven aan het BKR. Zo heeft het BKR een goed beeld van wie een krediet heeft en of er aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. De doel van het BKR is om te voorkomen dat consumenten in betalingproblemen komen.

Geld lenen met BKR codering
Als u een achterstandnotering hebt bij het BKR dan is het niet verstandig om een nieuwe lening aan te gaan. Dat beseffen de meeste kredietverstrekkers ook. U kunt daardoor niet terecht bij banken en grote commerciële kredietverstrekkers. Deze verstrekken geen lening als u een BKR notering hebt. Er wordt echter met verschillende coderingen gewerkt bij het BKR waardoor het mogelijk is dat u toch een lening kunt aanvragen. Als u niet zeker bent welke codering u hebt dan kunt u dit navragen bij het BKR.