De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Iedere partij die zich heeft aangesloten bij het BKR is verplicht om betalingsgegevens door te geven aan het BKR. Zo heeft het BKR een goed beeld van wie een krediet heeft en of er aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan. De doel van het BKR is om te voorkomen dat consumenten in betalingsproblemen komen. Het gros van de kredietverstrekkers werkt samen met het BKR. Doorgaans wordt iedere lening aanvraag gecontroleerd bij het BKR.

Geld lenen met BKR codering
Als u geld wilt lenen met codering bij het BKR dan is het niet verstandig om een nieuwe lening aan te gaan. Dat is ook hoe de meeste kredietverstrekkers erover denken. U kunt daardoor niet terecht bij banken en grote commerciële kredietverstrekkers. Deze verstrekken geen lening als u een BKR notering hebt. Er wordt echter met verschillende coderingen gewerkt bij het BKR waardoor het mogelijk is dat u toch in aanmerking komt voor een krediet.

Als u geld wilt lenen met een BKR codering dan zult u merken dat het rentepercentage veel hoger is. De negatieve codering bij het BKR is een risico voor de kredietverstrekker. Om dit risico te dekken wordt er een hoger rentepercentage gehanteerd. Dit kan oplopen tot wel 2,5% hoger. Dit geldt niet voor iedereen. Met een codering is het ook mogelijk dat men u helemaal geen lening wil verstrekken. Als u niet zeker bent welke codering u hebt dan kunt u dit navragen bij het BKR.